تراشکاری شامل مجموعه ای از فرآیندهای گوناگون است که خدمات تراشکاری را به کمک انواع دستگاه های مختلف اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک و ابزارهای سنتی انجام می دهد. هر کدام از این فرآیندها از ویژگی ها و کارکرد مخصوص به خود برخوردارند که در ادامه به بررسی هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.
رو تراشی
یکی از فرآیندهای آشنا در بخش تراش کاری، روتراشی میباشد که برای شکل دادن به سطوح داخلی و خارجی انواع فلزات به کار می رود.
تراش کاری مخروطی
این نوع از تراش کاری نیز در سطوح داخلی و خارجی قطعات مختلف فلزات انجام می شود. با اجرای این کار سعی در کاهش قطر مخروط یا فلز استوانه ای شکل می شود که با اهداف گوناگون صورت می گیرد.
شیار تراشی
روشی برای ایجاد شیار روی انواع قطعات فلزی به کار می رود که در آن از قلم های مخصوص استفاده می شود. پهنای شیار ایجاد شده روی سطح فلزات به پهنای قلم مورد استفاده بستگی دارد.
پیشانی تراشی
برای صاف شدن سطح بیرونی فلزات به کار می رود که عمق کار در این فرآیند کم بوده و معمولا با یک یا چند حرکت ساده نیز تمام می شود. ابزاری که در این فرآیند به کار می رود، تک نقطه ای بوده که در شعاع قطعه فلزی مورد نظر حرکت می کند.
پیچ تراشی
در این روش از رنده هایی که مخصوص پیچ بری هستند، استفاده می شود. این رندهها، نمونه ای از رنده های فرم به شمار می آیند که حالت لبه آنها با شکل شیار ایجاد شده روی پیچ یکی است.
آج زنی
به ایجاد شیارهایی منظم و مشابه آج زنی می گویند که بخشی از فرآیند تراشکاری به شمار می آید.
انجام عملیات بویینگ
ابزار بویینگ یک ابزار تک نقطه ای است که بعد از وارد کردن آن به قطعه مورد نظر و ایجاد سوراخ، می توان عملیات تراشکاری را روی آن انجام داد. امکان تغییر قطر سوراخ ایجاد شده در قطعه به کمک این ابزار وجود دارد.
قلاویز زنی
یکی دیگر از فرآیندهای مهم در بخش تراش کاری است که با وارد کردن آن به داخل قطعه، می توان سوراخ های مختلفی روی آن ایجاد کرد. قطر قلاویز و مته ای که با آن سوراخ ایجاد کرده ایم باید یکی باشد.
برقوکاری
می توان برای ایجاد سوراخ های دقیق و مشخص روی قطعات فلزی از این روش استفاده کرد که معمولا مخصوص موادی هستند که جنس آنها نرم تر و مقاومت کمتری دارند.