انواع ماشین های صفحه تراش
ساخت درصد بالایی از خدمات تراشکاری به کمک دستگاهها و ماشینآلات مختلف باعث شده تا ساخت قطعات صنعتی با سرعت و دقت بیشتری انجام شود. این دستگاه ها با کاربردهای گوناگونی از جمله خدمات برشکاری آهن در تهران که دارند برای تراش قطعات گوناگون به کار می روند. در ادامه به معرفی برخی از کاربردی ترین این دستگاه ها اشاره خواهیم کرد.

ماشین های تراش مرغک دار
از این دستگاه برای تراشکاری صنعتی قطعات کوچک استفاده می کنند که نامگذاری آن به دلیل تراش دادن اکثر قطعات بین دو مرغک است. این دستگاه بیشتر برای آموزش تراش انواع قطعات صنعتی استفاده می شود. انواع دستگاه های مرغک دار در دو دسته بندی رومیزی و پایه دار تقسیم می شوند.
دستگاه های تراشکاری ابزار سازی
تفاوت اصلی دستگاه تراشکاری ابزار سازی، در میزان دقت بالای آنها نسبت به سایر نمونه ها می باشد. برای تراشکاری قطعاتی که نیاز به دقت بالایی است، این دستگاه ها را به کار می برند. نقش اصلی این دستگاه ها در کارهای صنعتی، تهیه انواع ابزارها و شابلن ها برای کارگاه ها و کارخانه های صنعتی می باشد. با توجه به کاربرد این دستگاهها برای ساخت انواع قطعات کوچک و بزرگ، معمولا در دو طرح رومیزی و پایهدار مورد استفاده قرار میگیرند. در حالی که برای تراش قطعات کوچک از نمونههای رومیزی استفاده میکنند، مدلهای ایستاده نیز برای تراشکاری قطعات بزرگ تر به کار می روند. در نمونه های ایستاده یا پایه دار از ترمز دقیق برای کنترل سرعت و قطع فرآیند انجام کار استفاده می شود.
ماشین های مختلف صفحه تراش
یکی دیگر از دستگاه های کاربردی و مهم در تراشکاری، نمونه های صفحه تراش می باشند. این دستگاه ها نقش قابل توجهی در ساخت انواع قطعات فلزی در حوزه های گوناگون دارند. امکان تنظیم سرعت در هر کدام از این دستگاه ها باعث شده تا تراش قطعات با دقت و سرعت بالاتری انجام شود. از این دستگاه ها در کارگاه های مختلف قالب سازی، ابزار سازی، کارخانجات و ساخت انواع قطعات کوچک استفاده می شود. قطعاتی که توسط این دستگاه ها تراش داده می شود، به صرفه تر و عملی تر می باشند.
از مهمترین دستگاه ها کاربردی صفحه تراش می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
دستگاه های صفحه تراش معمولی
دستگاه های صفحه تراش دروازه ای
ماشین های صفحه تراش عمودی
نمونه های کپی تراش
دستگاه های فرم تراش

ماشین های تراش معمولی
یکی از انواع ماشینهای صنعتی در این گروه که برای سفارش کار تراشکاری در اکثر کارگاهها مورد استفاده قرار میگیرد، نمونه های معمولی می باشند. با توجه به قدرت بالای این دستگاه ها، در اکثر کارهای سنگین و بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند. امکان کنترل سرعت نیز در این دستگاه ها وجود دارد و ماندگاری آنها بسیار بالاست.
دستگاه های تراشکاری با قطر کارگیر و طول زیاد
با توجه به بزرگ بودن میز این نوع دستگاهها و ارتفاع زیاد محور اصلی ماشین تا روی میز، معمولا برای تراشکاری قطعات بزرگ به کار می رود. به دلیل فاصله زیاد بین میز تا محور اصلی، امکان جاگذاری یک قطعه جداگانه برای تراش دادن به انواع قطعات با قطرهای گوناگون وجود دارد. طراحی این ماشین ها با دورهای کمتری صورت می گیرد و قدرت استحکام آنها نیز بسیار بالاست. قدرت بالای آنها در برش باعث می شود تا بتوان حجم براده زیادی از قطعه را در یک بازه زمانی مشخص، برداشت.
دستگاه های پیشانی تراش
برای تراشکاری قطعاتی که قطر بالا و طول کمی داشته باشند از این دستگاه ها استفاده می شود. از دیگر کاربردهای این دستگاه ها می توان به ساخت چرخ های لوکوموتیو و چرخ لنگر اشاره کرد.

دستگاه های تراشکاری عمودی
این نوع دستگاه تراشکاری همان طور که از نام آن نیز مشخص است، به صورت عمودی استفاده می شود. شکل اصلی این دستگاه به صورت یک منشور چند ضلعی است که حرکت آن به صورت خطی می باشد. با توجه به بخش های بزرگ این دستگاه و حالت عمودی که دارد، معمولا برای تراش قطعات بزرگ استفاده می شود. از دیگر کاربردهای این نوع دستگاه می توان به سوراخ کاری قطعات نیز اشاره کرد. با توجه به کارکرد آن روی قطعات سنگین و بزرگ، از سرعت عمل پایینی برخوردار است.